طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى بطريقة المحلات
**************************
**************************
المكونات
*************
نص كيلو كبده بقري مقطعة شرائح صغيرة جدا (تقطيع شاورما)
ملح -- فلفل اسود
2 قرن فلفل اخضر حراق مقطع حلقات رفيعة (يمكن استبداله بفلفل رومي للي مش بيحبوا الاكل الحراق)
2 معلقة كبيرة ثوم مفروم
معلقة طعام كمون
ربع كوب طعام خل
ليمونة كبيرة
ربع كوب زيت ذرة زيت
الطريقة
***********
نضع زيت الذرة في طاسه عميقة او حله ونسخنه وبعدين نحط الكبده كلها مع حبة فلفل اخضر وحبه ملح وفلفل اسود والكمون ومعلقة ثوم مفرى كبيرة ونغطي عليها و نسيبها ربع ساعة تنزل مايتها وتشربها وبعدين نكون جهزنا سلطانية او طبق صغير فيه الخلطة دي : الكمون والثوم والخل وعصير ليمونة كبيرة وباقي الفلفل الاخضر
ونقلبهم جيدا واول ما نحس ان الكبده قربت تستوي نضيف الخلطة دي كلها ونخفض النار شوية ونغطيها ونسيبيها تشرب بقا الخلطة دي تماما بس ماتنشفش يعني نسيب فيها حبة مايه صغيرين .
ونحضر عيش فينو او اي عيش احنا بنفضله ونعمل سندوتشات والماية اللى فاضله فى الحلة او الطاسة نوزعها جوا السندوتشات فالاخر ونقدم معاها ليمونة وبطاطس محمرة ومخلل
وبالهنا والشفا
لا تنسو الردود
ردحذفجميلللللللللللللللللللللللللللللللللة جججججججججججججججججججدددددددددددددددددددددددددددددددااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
ردحذف